Translate

duminică, 19 iunie 2011

Kalimera, Thassos!

Îmi doream de mult să văd Grecia, dar, din diverse motive, nu am reușit până acum. Fie din lipsă de pașaport, fie teama de formalități cu vizele, de grevele lor de anul trecut sau de mai știu eu ce. Însă anul ăsta, gata, mi-am făcut curaj și am programat un concediu în Grecia, să vedem dacă-i adevărat tot ce se spune despre ai săi locuitori. M-a atras, în primul rând, faptul că sunt foarte prietenoși cu turiștii, în general, și cu românii, în special.
Despre Thassos, am citit numai de bine, orice căutare despre insula din Nordul Mării Egee îți returnează sintagma "Insula de Smarald". De mâine sunt acolo, să mă conving.
Și, pentru că a început sezonul vacanțelor&concediilor - tuturor, vreme frumoasă și bună dispoziție!

despre vacanță - aici

Dan
19.06.2011

16 comentarii:

  1. Salut, Dan!
    Uite, am putea să ne băgăm capul sub aripă ori prin nisip, ca ăia cu gîtul lung, dar tot va trebui să recunoaștem că avem niște afinități, pe ici-pe colo...
    Sunt în Thassos de două zile. De sâmbătă după amiază. Stăm în Skala Kalirachi, la Erodios Studios, mișto cazarea... nașpa cu plaja.
    Am un laptop care nu vede rețeaua de aici, așa că sunt anonimul Ștefan de pe laptopul lui Alex, fiul meu cel mic (mă rog, ceva mai greu ca mine, la o adică..)
    Tu unde stai?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, Stefan!
    Cu siguranta avem ceva afinitati, si nu doar pe ici-pe colo, zic eu. :)
    Suntem in Limenas, am debarcat aseara. MaryAn Apartments se numeste locul unde suntem gazduiti, nu-i chiar la malul marii, dar e perfect.
    Si daca tot n-am reusit sa ne vedem in Romania, ar trebui s-o facem musai in Thassos, nu? :)
    Te sun azi, mai pe dupa-amiaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa, astept impresii din doua parti atunci :)) Eu inca sint la stadiul de "anul viitor ma duc in Bulgaria" :)) Vacanta placuta Dane!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa, care va sa zica...pai, nu ti-am zis de anul trecut ca-i fain si la bulgari?! De ce n-ai luat masuri din timp? :)
    Despre Grecia, pe scurt - minunat!! Pe lung, dupa ce ma intorc.:)
    Merci fain, Catalin. Vacanta placuta si voua, oricare ar fi destinatia aleasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va salut pe toti dintr-o lovitura ! Aveti grija sa nu incurcati Kalimarile pe acolo , dragii mei amici . Ce se bea cu spor acolo? Cred ca Uzo , nu ? Ori vinul de Jaristea a ajuns si pe acolo , anonimule Stefan ? Sa veniti odihniti de acolo si cu toti banii cu care ati plecat la drum .Sa nu cheltuiti nimic si sa castigati la loterie ca pe-aici e criza-n toi . Nu ...in ţoi n-a ajuns încă .

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai , voi v-ati vorbit!
    Si n-ati vrut sa ne spuneti ca de fapt plecati impreuna in Thassos. Adica tu Dan si anonimul nostru prieten de pe laptopul lui Alex.V-ati gandit ca daca ne spuneati eram prea multi la taverna si dadeam lectii de distractie grecilor.Care greci fie vorba intre noi se distreaza frate!
    Eh , mai oftez o data , pana acum am oftat pe blogul lui Bubu.Lasa, se face soare si pe strada noastra si va scriu si eu din vreo insula in timp ce voi sunteti abia veniti dupa 10 ore de slujba in slujba stimatului client , a statului roman si a bancilor.
    Heheeeeeeee, ma roade invidia. Nu ajungea ca sunteti pe malul marii de smarald ,in insule cu palmieri , mai sunteti si impreuna.
    Nedreapta viata asta !

    RăspundețiȘtergere
  7. Radu, Mythos se bea cu spor pe caldura asta mare... Cand i-am precizat unui ospatar grec ca vreau sa fie rece, mi-a zambit condescendent... of, course my friend. Si nimic nu e mai rece, ca un Mythos rece, parol!.. De cheltuit, nu-ti face probleme, zboara euro din buzunar mai ceva ca pescarusii pe langa ferry.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anca, nu ne-am vorbit, dar asa ne-a iesit. Daca ne iese si intalnirea, chiar ar fi grozav.
    Iti doresc sa-ti mearga atat de bine la serviciu incat sa poti petrece o luna pe o insula insorita, fie ea din Grecia sau de oriunde, din lumea asta mare...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dan, Bine ai venit acasa.
    Thassos...hehehe, pana la urma ai ajuns. Sa iti fie de bine. Acum ramane sa ma vad cu Bubu, cu Radu, sa apari si tu daca iti face placere la o bere rece, asta dupa ce vin si eu din Zakynthos. Poate ne vorbim dupa ce ajung si eu acasa si ne vedem la o bere cu amintiri din Grecia.
    Sa fii Sanatos

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, Laurentiu. Iti doresc sa iti mearga la suflet concediul din Zakynthos.
    De-abia astept sa ne vedem in Bucuresti, la un Mythos rece.:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sper că totul a fost superb , ca şi în vacanţa lui Bubu ...aţi avut o vreme bună şi v-aţi bucurat de soare şi o mare liniştită !

    RăspundețiȘtergere
  12. A fost minunat, garantat!... Numa' timp liber sa mai "cumpar" un pic, sa povestesc si eu cate putin. Mi-a fost mai usor sa citesc la Bubu despre vacanta in Thassos, spre rusinea mea, recunosc...:)

    RăspundețiȘtergere
  13. A trecut aproape o luna de la faimosul concediu in Thassos. Pe cand povestile?

    (Si desi nu ne-am nascut la locul potrivit, eu iti doresc sa fii inconjurat de prieteni, de dragoste si sa ai parte numai de locuri deosebite.) ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Iti multumesc, guess who, pentru interesul aratat pentru povestile mele, ma simt magulit, sincer. Timpul nu mi-e prieten deloc de cand am venit din concediu, din pacate. Dar promit sa nu te dezamagesc, Thassos-ul este unul dintre cele mai frumoase locuri prin care am trecut.
    Si-ti multumesc tare mult si pentru urarile de bine, poate stii, poate nu, dar au venit exact la momentul potrivit.:)
    Cele bune iti doresc si eu

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Dane,
    Asa cum spunea si Teo, nu pot sa fiu decat invidioasa, caci nu am fost nicicand in Thassos..Asadar astept impresii...de dragul vremurilor bune in care citeam review-urile scrise de voi cu mare placere..
    Deci, pe cand?

    RăspundețiȘtergere
  16. M-am apucat de treabă, Livia. Sper să nu te dezamăgesc.:)

    RăspundețiȘtergere