Translate

duminică, 19 iunie 2011

Kalimera, Thassos!

Îmi doream de mult să văd Grecia, dar, din diverse motive, nu am reușit până acum. Fie din lipsă de pașaport, fie teama de formalități cu vizele, de grevele lor de anul trecut sau de mai știu eu ce. Însă anul ăsta, gata, mi-am făcut curaj și am programat un concediu în Grecia, să vedem dacă-i adevărat tot ce se spune despre ai săi locuitori. M-a atras, în primul rând, faptul că sunt foarte prietenoși cu turiștii, în general, și cu românii, în special.
Despre Thassos, am citit numai de bine, orice căutare despre insula din Nordul Mării Egee îți returnează sintagma "Insula de Smarald". De mâine sunt acolo, să mă conving.
Și, pentru că a început sezonul vacanțelor&concediilor - tuturor, vreme frumoasă și bună dispoziție!

despre vacanță - aici

Dan
19.06.2011

joi, 9 iunie 2011

Epilog?

Despre puţine emisiuni tv pot spune cu certitudine că mai fac parte din cercul meu de preferinţe în prezent. Indiscutabil, Teleenciclopedia este una dintre ele. Nu o prind foarte des, nu tot timpul sunt în casă la ora difuzării, alteori mai uit de ea, prins poate de ştiri sau de vreun film pe un alt canal. Dar întotdeauna o privesc cu plăcere şi cu interes, dacă mă aşez temeinic în faţa televizorului la ora respectivă. Este una (probabil singura) dintre cele mai longevive emisiuni ale TVR-ului postdecembrist. Surviver, dacă vreţi.